torsdag, september 16, 2010

Ebbabus!

Var nere och vägde och mätte heffaklumpen häromdagen. Nu är hon 56 cm lång och väger 4900 gram. Inte riktigt lika tjock som Moa och def inte lika tjock som Adrian men rund och go är hon..

Hon har blivit ännu stadigare i kroppen nu och klarar av att hålla uppe huvudet riktigt bra nu. Och så kan man lura fram ett smile allt oftare. Längtar tills hon börjar skratta ordentligt!

Och precis som sina syskon sover hon bra och gör det gärna. Har insett att vi är rätt lyckligt lottade över att ha det så. Har flera i närheten som har små bebisar med magknip som är lessna och sover dåligt. En tjej har en liten kille som har riktigt kolik och han kan tydligen skrika i 8-9 timmar ibland.. :(

Just det där med att få sova är ju rätt viktigt för att man öht ska fungera, man blir ju knäpp av sömnbrist. Och så kan jag tänka mig att det är rätt jobbigt att liksom inte kunna göra något åt situationen. Vet ju hur jag kände det den där natten i början när Ebba var så ledsen.. Fyy, vad man kände sig otillräcklig..

Iaf så är Ebbsan hela 6 veckor nu.. Fatta vad snabbt tiden går.. Hon börjar verkligen lämna spädbarnstiden nu och komma in i bebisstadiet istället... Dvs intressera sig för leksaker, ljud och komma på att hon kan låta själv.. Aj love de där små bebisljuden... Känns rackarns så trist att det är sista gången vi gör detta... :P

Inga kommentarer: