torsdag, maj 27, 2010

Money money money..

Varför kunde man inte bara få vara lite ekonomiskt oberoende ett tag. Va mycket enklare allt skulle ha varit då?

Sitter ju som bekant mitt uppe i ett stort trassel av sjukskrivningar, avslag och uteblivna pengar.

Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, det snurrar runt runt i mitt huvud.

Dels har Fk skrivit fel på ett datum på ett ställe och ev fattat fel beslut utifrån det och dels tror jag att arbetsförmedlingen kan ha tagit ett felaktigt beslut/gjort fel i mitt fall.. Otroligt frustrerande..

Dels drivs jag av att jag blir så förbannad på att det ska få gå till så här, och dels drivs jag vidare för att det faktiskt handlar om en hel del pengar, vi pratar om min ersättning för fem veckor, inget man bara hoppar över om man kan fixa det på nått sätt.
Sen är oxå frågan om vilket ben jag ska stå på? Åt vilket håll ska jag driva frågan? Till ena hållet, dvs försöka få rätt och få ersättning för mina fem veckor? Men om det inte går vägen kanske jag riskerar att de fem veckorna blir sex? sju? åtta? veckor utan ersättning? Myndighetskontakter är ju aldrig snabba direkt. Och tyvärr fattar de ju inte heller att varje dag utan besked faktiskt KOSTAR mig min ersättning. Eller så sväljer jag skiten, blundar för att jag går back en sisådär tio tusen och får ersättning from nu.

Blä!

Min handläggare som är en otroligt vettig person, och som försökt hjälpa mig, tycker att jag ska sluta rota i det hela och acceptera det för vad det är för att inte förlora mer pengar.
Tanten på FK vet inte riktigt vad hon ska göra och måste prata med nån specilist, och det kan hon ju såklart göra först nån gång nästa vecka.. Morr!!

Problemet är ju att jag fick en sk lyftplats, på ett ställe som låg tokigt till, dvs man måste åka kommunalt dit och jobbet i sig innebar en hel del tunga lyft och en massa springa omkring osv. Dvs sånt som min rygg totalt brakar ihop av. Tyvärr.

Så samma dag som jag ska börja sjukskriver jag mig. Och efter en vecka får jag även ett sjukintyg. Detta skickas ju såklart till FK. Här tror jag första felet eg blir. Jag blir på nått sätt utskriven från min lyftplats och avanmäld från akassan, iställer för, vad jag fattar det som sjukskriven från lyftplatsen. När man varit sjuk/borta från sin plats i 30 dagar ska man bli avanmäld OM det inte går att justera nått så att platsen ska funka.. Och det är väl eg nästa fel? Hade jag kunnat gå dit om jag fått åka bil/sjukresa dit? Och lite annorlunda arb uppgifter? vem vet? Det kollades aldrig. Nu tror jag ju eg inte att det hade varit möjligt, men ändå.. det hade iaf gått rätt till..

Enl FK så blev jag då sjukskriven från enbart min praktiskplats och inte hela arbetsmarknaden och de anser då inte att jag (enl mitt läkarintyg) är tillräckligt "sjuk" för hela arbetsmarknaden. Jag ska alltså isåfall bli inskriven och få en rehabiliteringshandläggare och det ska göras upp en PLAN för mig.. hmm undrar just hur det skulle sett ut? låt patienten föda sitt barn sen är hon botad? eller, gå en kurs? Skaffa en coach? Hallå det är typ 10 veckor kvar...

Nåja, jag ska roa mig med att ringa både arbetsförmedlingen imorrn och prata med nån som är specialist på detta med lyftplatserna och fk och prata med nån där, sen får jag kanske ge mig, inser ju lite att risken är stor att jag bara pajjar mer för mig själv...


:( :( :( :(

1 kommentar:

Cecilia sa...

Fy vilken jobbig sits och dessutom moment 22 lixom. Kämpar själv mot mydigheter och vet hur svårt det kan vara och hur hjälplös man kan känna sig...
SUCK!